BANNERLERİM

küresel ısınma

FOK KATLİAMINA DUR DEYİN!

Stop the Seal Slaughter
Related Posts with Thumbnails

30 Ekim 2009 Cuma

MAKARNA SALATASI

En sevdiğim yemeklerden biridir.Her ne kadar adı salata olsada :) sizede tavsiye ederim.
MAKARNA SALATASI
Malzemeler:bir paket istediğiniz şekilde makarna,bir havuç,5-6kornişon turşu,8 dilim salam,dereotu,mayonez,yoğurt
not malzemeyi çoğaltıp azaltabilirsiniz
Yapılışı:Makarnanızı haşlayın ve süzün.ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı mayonezi 6-8 yemek kaşığı yoğurdu,minik kestiğiniz kornişon turşuları rende yaptığınız havucu istediğiniz kadar kıyılmış dereotunu ve minik kestiğiniz salamları karıştırın, en sonda makarnanızı ekleyip harmanlayınve
servis yapın.

29 Ekim 2009 Perşembe

KIŞ GELİYOR HADİ ÖRGÜ ÖRMEYİ BİLMEYENLER ÖĞRENSİN:)

İLMEK ATMA


Haroşa örgü tekniği


Düz örgü

28 Ekim 2009 Çarşamba

Çin Makarnası


ÇİN MAKARNASI
MALZEME:1 tavuk göğüs kuşbaşı, 1 paket çıbuk makarna, bir orta boy soğan, 2 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı salça, yarım çay bardağı sıvı yağ nane, kırmızıpulbiber,tuz ,karabiber,kekikve isteğe bağlı soya sosu.
YAPILIŞI:Makarnayı haşlayıp süzün ama mutlaka soğutun ben duruluyorum sıvı yağı tencereye yada wok tavaya koyun kızınca kulbaşı etlerinizi ekleyin kavurun pişince etleriniz soğanı ekleyin sonra sırayla sarmısak, kekik,nane,tuz,kırmızıbiber, karabiber, hepsini harmanlayın en son salçayıda ekleyip karıştırın isteğe bağlı soya sosu ekleyin. Ateşi en kısığa ayarlayın ve makarnayı ekleyin, hepsini kısık ateşte tekrar harmanlayın. Makarnanız ısınsın ve hepsi birbirine karışsın ocaktan alın servis yapın sıcak sıcak.
Not:yanında rende havuç salatasıyla çok yakışıyor afiyet olsun.

26 Ekim 2009 Pazartesi

Kırpık Pizza

KIRPIK PİZZA
Çok severek yaptığım ve yediğim,bu güzel enfes kolay pizzanın yapılışının tarifini yazıyorum. tadına bakan doyamıyor.
Sosu için malzemeler;bir su bardağı süt3 çorba kaşığı yoğurt3 yumurta
Salçalı sosu için1,5 yada 2 kaşık salça kekik,tuz,karabiber
diğer malzemeler;2 yufka,kaşar peyniri,yeşilbiber,domates,zeytin,mantar,salam,sosis,sucuk v.b.sıvıyağ
Yapılışı;yufkaları paramparça yapalım,kullandığımız tepsiyi sıvıyağla yağladıktan sonra(yada pişirme kağıdı) parçaladığımız yufkaları tepsiye yayalım.Yoğurt,süt,ve yumurtaları karıştırıp sos yapalım ve bu sosu yufkalarımızın üzerine heryerine gelecek şekilde bir kaşık yardımıyla yayalım, yine salça,kekik,tuz,karabiberi karıştırıp sos yapalım, bu sosuda yoğurtlu karışımın üzerine yine kaşık yardımıyla ekliyelim .Rendelenmiş kaşar peynirinden biraz alıp salçalı sosumuzun üzerine serpelim pizzamızın hamur bölümü hazırdır.şimdi süslemede sıra sırasıyla salam,sucuk,sosis,domates,yeşilbiber,mantar,zeytinlerle süsleyin. Malzemelerden eklemek ve çıkarmak sizin damak zevkinize bağlı. Pizzamız hazır.220 Derece ısıdaki fırında yaklaşık 45 dakika pişirin almanıza 5 dakika kala tepsinizi çıkarın ve kaşar peynirin geri kalanını serpin, pizzanızın üzerine afiyet şeker olsun:) (Fırın ısısı ve zamanı her fırında farklı olabilir, piştiğini anladığınız anda çıkartırsınız. )

24 Ekim 2009 Cumartesi

HAREKETLİ YENİ YIL GİFLERİ 2


















































































































HAREKETLİ YENİ YIL GİFLERİ 1