BANNERLERİM

küresel ısınma

FOK KATLİAMINA DUR DEYİN!

Stop the Seal Slaughter
Related Posts with Thumbnails

7 Kasım 2009 Cumartesi

VETERİNER SEÇİMİ

VETERİNERİMİZ NASIL OLMALIDIR


Sevgili dostunuzun yada sokaktaki dostlarımızın sağlıklı olması hem sizi, hem de dostlarımızı mutlu edecektir. Uzun ve sağlıklı bir ömrün yolunu veteriner hekiminizle birlikte çizeceksiniz. Sizin kadar veteriner hekimizin de dostlarımızı sevmesi ve anlaması gerekir.


Sevgi, anlayış, ilgi ve bilgi sizin kriterleriniz arasında yer almalıdır.Bu seçimi yaparken, en doğrusunun kedinizin sizinle birlikteliğinin ilk günlerinden itibaren aynı hekimin gözetiminde bulunması olduğu düşüncesiyle hareket edin ve ihtiyaçlarınıza uygun hekimi bulmak için kedinizin bir sağlık sorunu yaşamasını beklemeyin. Bu konuda sıkça yapılan hataların başında, belli kriterlere uyup uymadığı gözetilmeksizin rutin kontroller ve uygulamalar için eve en yakın ya da fiyatları en cazip olan kliniği tercih etmek gelir. Oysa ki bu rutin muayeneler ve uygulamalar kedinizin sağlığını korumak yolundaki en önemli adımlardır. Dahası, kedinizin bir sağlık sorunu yaşaması halinde başvuracağınız veterinerin kedinizin tıbbi geçmişini bilmesi, daha önce geçirdiği hastalıklar ve uygulanmış tedaviler hakkında bilgi sahibi olması büyük önem taşır.

Hem veteriner kliniği, hem de hekim seçimi ile ilgili dikkat etmeniz gereken püf noktalar özetle şöyle sıralanabilir:

*Öncelikle seçtiğiniz kişinin bir veteriner hekim diplomasına sahip olduğundan emin olun. Muayenehane veya kliniğin kolaylıkla görünür bir yerinde veteriner hekimin diploması ve işyerine ait ruhsat bulunmalıdır. Eğer bunu göremiyorsanız sormaktan çekinmeyin. Bir veteriner kliniği mutlaka veteriner hekimler odasına kayıtlı olmalıdır. Hekimler odası , yaptığı denetimlerle, özellikle klinik şartlarına uygunluk ve bir çok şart aradığı için sadece onaylı yerler güvenilir yerlerdir. Onaysız yerler kanuni olmadığı için ileride hukuken hak iddia edemezsiniz.


*Hayvanınızı sizin kadar sevip değer verdiğini gözlemlerinizle anlayabilirsiniz.


*Beşeri hekimlikte olduğu gibi hekiminize güvenmelisiniz. Aile hekiminiz gibi hayvanınızı tanıyan bir hekiminiz olması her zaman idealdir. Size güven vermeyen bir hekimle çalışmanız ilerde problem yaratabilir. Hekim size kendisini ve teşhislerini doğru dille ifade edebilmelidir.


* Klinik temiz ve düzenli olmalı, hasta kabulü ve muayene için ayrı bir bölüm bulunmalıdır. Kötü kokan, havasız, hijyen kurallarına uymayan kliniklerden uzak durun.


*Kliniğin tüm bölümlerini görmeyi talep edin. Hasta kabul bölümündeki gösterişli ve şık dekorasyonun gözünüzü boyamasına izin vermeyin.


*Seçtiğiniz klinik haftanın her gününde ve günün her saatinde kolaylıkla ulaşılabilecek bir yerde olmalıdır. Özellikle geceleri ya da hafta sonları sizin için ulaşım sorunu olabilecek klinikleri tercih etmeyin.


*Klinik haftada yedi gün 24 saat açık değilse bile, veteriner hekiminiz acil durumlarda ulaşılabilir olmalıdır. Sağlık sorunları mesai saatleriyle sınırlı olmadığı için, mesai saatleri dışındaki acil durumlarda da size hızlı bir şekilde yanıt verecek bir veteriner hekim seçin.


*Klinik olası her türlü sağlık sorununa karşı donanımlı olmalı, eğer veremediği hizmetler varsa bu hizmetleri almanız için sizi doğru yere yönlendirebilmelidir.


*Klinikte birden fazla veteriner hekim çalışıyorsa, bu hekimler arasında seçim yapma olanağınız olmalı ve gerektiğinde kedinizle her seferinde aynı veteriner hekim ilgilenebilmelidir.

0 yorum: